Μην βάζετε ποτέ αυτές τις τροφές στο φούρνο μικροκυμάτων – Μπορεί να “σκάσουν”

από Natasa T.

Ο φούρνος μικροκυμάτων είναι πρακτικός και γρήγορος, όμως κάποιες τροφές μπορεί να γίνουν επικίνδυνες όταν ζεσταθούν σε αυτόν. Η πίεση που δημιουργείται από τους υδρατμούς στο εσωτερικό τους μπορεί να προκαλέσει κυριολεκτικά… μικρές “εκρήξεις” και να γεμίσει ο φούρνος χάος.

Ας δούμε ποιες τροφές καλό είναι να αποφεύγεις:

1. Αυγά με το κέλυφος

Όταν ζεσταίνονται, οι υδρατμοί εγκλωβίζονται στο εσωτερικό τους και η πίεση αυξάνεται. Το αποτέλεσμα; Σκάνε και γεμίζουν τον φούρνο με τσόφλια και ασπράδια.

2. Λουκάνικα και αλλαντικά

Η υφή τους και τα λίπη που περιέχουν τα κάνουν να «πετάγονται» όταν ζεσταίνονται γρήγορα. Το λίπος πιτσιλά παντού και δημιουργεί χάος στο εσωτερικό.

3. Πατάτες με τη φλούδα

Οι πατάτες, ειδικά όταν έχουν ακόμη τη φλούδα, παγιδεύουν υγρασία στο εσωτερικό τους. Στο μικροκύμα, η πίεση αυτή αυξάνεται και μπορεί να σκάσουν. Για να το αποφύγεις, τρύπησέ τες με πιρούνι πριν τις ζεστάνεις.

4. Καυτερές πιπεριές

Η θέρμανση απελευθερώνει καψαϊκίνη, η οποία εξαπλώνεται στον αέρα και μπορεί να προκαλέσει βήχα ή τσούξιμο στα μάτια. Επιπλέον, οι πιπεριές μπορεί να «σκάσουν» από τη θερμότητα.

5. Σάλτσες χωρίς κάλυμμα

Όταν ζεσταίνονται χωρίς καπάκι, οι φυσαλίδες που δημιουργούνται σπάνε απότομα και εκτοξεύονται παντού. Αν δεν θες να καθαρίζεις τον φούρνο κάθε φορά, κάλυψέ τες με καπάκι ή μεμβράνη.

Ο φούρνος μικροκυμάτων είναι χρήσιμος, αλλά δεν ταιριάζει σε όλα τα τρόφιμα. Αυγά, πατάτες, αλλαντικά, πιπεριές και σάλτσες μπορούν να σκάσουν και να προκαλέσουν αναστάτωση. Με λίγη προσοχή θα αποφύγεις το χάος και θα κρατήσεις τη συσκευή σου καθαρή και ασφαλή.

ΔΕΙΤΕ ΚΑΙ ΑΥΤΑ