Το πιο εύκολο παγωτό χωρίς παγωτομηχανή – Με 3 υλικά και σε 10 λεπτά προετοιμασίας!

από Natasa T.

Ψάχνετε τρόπο να φτιάξετε σπιτικό παγωτό χωρίς παγωτομηχανή, γρήγορα και με ελάχιστα υλικά;

Σας έχουμε τη λύση! Αυτό το παγωτό είναι τόσο εύκολο, οικονομικό και απολαυστικό, που δεν θα ξαναπάρετε έτοιμο.

Και το καλύτερο; Χρειάζεστε μόνο 3 απλά υλικά που υπάρχουν σε κάθε κουζίνα!

Υλικά (για 4-6 μερίδες)

  • 1 κουτί (400 ml) ζαχαρούχο γάλα

  • 500 ml κρέμα γάλακτος (φυτική ή ζωική)

  • 1 κουταλάκι του γλυκού εκχύλισμα βανίλιας (ή άλλη γεύση της επιλογής σας)

Θέλετε γεύση σοκολάτας; Προσθέστε 2 κουταλιές κακάο. Για φρουτένιο παγωτό; Λιώστε 1 ώριμη μπανάνα ή λίγα φρούτα του δάσους.

Εκτέλεση βήμα-βήμα

  1. Χτυπάτε την κρέμα γάλακτος με μίξερ μέχρι να γίνει σαντιγί (όχι υπερβολικά σφιχτή).

  2. Προσθέτετε το ζαχαρούχο γάλα και τη βανίλια και ανακατεύετε απαλά με σπάτουλα μέχρι να ομογενοποιηθεί το μείγμα.

  3. Ρίχνετε το μείγμα σε ένα μπολ ή τάπερ και το σκεπάζετε καλά.

  4. Τοποθετείτε στην κατάψυξη για 5-6 ώρες (ή όλο το βράδυ).

Δεν χρειάζεται ανακάτεμα ανά διαστήματα – παραμένει αφράτο και κρεμώδες!

Πώς να το σερβίρετε

  • Σκέτο, με λίγη κανέλα ή σιρόπι

  • Με μπισκότα ή ξηρούς καρπούς

  • Πάνω σε βάφλα ή pancakes

ΔΕΙΤΕ ΚΑΙ ΑΥΤΑ