Ψάχνετε τρόπο να φτιάξετε σπιτικό παγωτό χωρίς παγωτομηχανή, γρήγορα και με ελάχιστα υλικά;
Σας έχουμε τη λύση! Αυτό το παγωτό είναι τόσο εύκολο, οικονομικό και απολαυστικό, που δεν θα ξαναπάρετε έτοιμο.
Και το καλύτερο; Χρειάζεστε μόνο 3 απλά υλικά που υπάρχουν σε κάθε κουζίνα!
Υλικά (για 4-6 μερίδες)
-
1 κουτί (400 ml) ζαχαρούχο γάλα
-
500 ml κρέμα γάλακτος (φυτική ή ζωική)
-
1 κουταλάκι του γλυκού εκχύλισμα βανίλιας (ή άλλη γεύση της επιλογής σας)
Θέλετε γεύση σοκολάτας; Προσθέστε 2 κουταλιές κακάο. Για φρουτένιο παγωτό; Λιώστε 1 ώριμη μπανάνα ή λίγα φρούτα του δάσους.
Εκτέλεση βήμα-βήμα
-
Χτυπάτε την κρέμα γάλακτος με μίξερ μέχρι να γίνει σαντιγί (όχι υπερβολικά σφιχτή).
-
Προσθέτετε το ζαχαρούχο γάλα και τη βανίλια και ανακατεύετε απαλά με σπάτουλα μέχρι να ομογενοποιηθεί το μείγμα.
-
Ρίχνετε το μείγμα σε ένα μπολ ή τάπερ και το σκεπάζετε καλά.
-
Τοποθετείτε στην κατάψυξη για 5-6 ώρες (ή όλο το βράδυ).
Δεν χρειάζεται ανακάτεμα ανά διαστήματα – παραμένει αφράτο και κρεμώδες!
Πώς να το σερβίρετε
-
Σκέτο, με λίγη κανέλα ή σιρόπι
-
Με μπισκότα ή ξηρούς καρπούς
-
Πάνω σε βάφλα ή pancakes