Έφτιαξες μακαρόνια με κιμά, αλλά όπως πάντα… έμεινε περίσσευμα. Μην τον πετάξεις!
Ο μαγειρεμένος κιμάς είναι ένα υλικό-θησαυρός που μπορεί να μεταμορφωθεί σε νέες λαχταριστές συνταγές, εύκολα και χωρίς κόπο. Παρακάτω θα βρεις 3 απλές ιδέες για να τον αξιοποιήσεις χωρίς να μαγειρέψεις από την αρχή.
1. Πίτες με κιμά στο τηγάνι (σε 10 λεπτά)
Υλικά
-
Περίσσευμα κιμά
-
Τυρί της επιλογής σου (φέτα, κίτρινο, κρέμα)
-
Πίτες για σουβλάκι ή αραβικές
-
Μπαχαρικά, αν θέλεις έξτρα γεύση
Εκτέλεση
Ζεσταίνεις ελαφρώς τον κιμά σε αντικολλητικό τηγάνι. Απλώνεις πάνω στην πίτα, προσθέτεις τυρί, διπλώνεις σαν τόστ και ψήνεις και από τις δύο πλευρές μέχρι να λιώσει το τυρί και να ροδίσει η πίτα. Σερβίρεις με γιαούρτι ή σάλτσα.
2. Αυγά στραπατσάδα με κιμά (ιδανικό για brunch)
Υλικά
-
Κιμάς που περίσσεψε
-
2-3 αυγά
-
Λίγη φέτα ή τριμμένο τυρί
-
Μπαχαρικά (π.χ. ρίγανη, μπούκοβο)
Εκτέλεση
Ζεσταίνεις τον κιμά σε μικρό τηγάνι. Σπας από πάνω τα αυγά και ανακατεύεις απαλά μέχρι να γίνουν στραπατσάδα. Προσθέτεις το τυρί προς το τέλος. Σερβίρεται με φρυγανισμένο ψωμί και είναι τέλειο και για πρωινό ή ελαφρύ βραδινό.
3. Μικρά μιλφέιγ κιμά (με φύλλο κρούστας ή σφολιάτας)
Υλικά
-
Φύλλο κρούστας ή σφολιάτας
-
Κιμάς μαγειρεμένος
-
Τυρί (προαιρετικό)
Εκτέλεση
Κόβεις το φύλλο σε μικρά τετράγωνα, γεμίζεις με μια κουταλιά κιμά και λίγο τυρί, κλείνεις σαν πακετάκι και ψήνεις μέχρι να ροδίσουν. Ιδανικό για μεζεδάκι, lunchbox ή μπουφέ.
Extra tip:
Αν δεν θέλεις να τον χρησιμοποιήσεις άμεσα, ο μαγειρεμένος κιμάς μπαίνει άνετα στην κατάψυξη για 1-2 εβδομάδες. Κλείσε τον καλά σε σακουλάκι ή τάπερ και έχεις έτοιμη βάση για μελλοντικό γεύμα!