Έτσι θα εξαφανίσεις άμεσα τη μυρωδιά από το τηγάνισμα στο σπίτι – 2 φυσικά κόλπα που λειτουργούν

από Natasa T.

Η επίμονη μυρωδιά της τηγανίλας: Γιατί μένει τόσο πολύ;

Το τηγάνισμα, όσο απολαυστικό και αν είναι στο πιάτο, αφήνει ένα δυσάρεστο αποτύπωμα στην ατμόσφαιρα της κουζίνας: την έντονη μυρωδιά καμένου λαδιού. Ακόμα και με ανοιχτά παράθυρα και τον απορροφητήρα στο φουλ, η μυρωδιά συχνά… δεν λέει να φύγει.

Αυτό συμβαίνει γιατί τα λιπαρά σωματίδια που εκλύονται κατά το τηγάνισμα παραμένουν στον αέρα και προσκολλώνται σε υφάσματα, τοίχους και επιφάνειες. Και φυσικά, όσο περισσότερο τηγανίζεις, τόσο πιο έντονο γίνεται το φαινόμενο.

1. Κάψε φλούδες πατάτας – Η παλιά καλή συνταγή της γιαγιάς

Ένα από τα πιο παραδοσιακά και αποτελεσματικά κόλπα είναι να κάψεις φλούδες πατάτας. Ναι, σωστά διάβασες!

  • Πάρε λίγες φλούδες από πατάτες και βάλε τις σε ένα παλιό τασάκι ή ένα μεταλλικό σκεύος.

  • Άναψέ τις προσεκτικά, αφήνοντάς τες να καούν αργά και να απελευθερώσουν τη φυσική, ουδέτερη καπνίλα τους.

  • Τοποθέτησε το σκεύος στο τραπέζι της κουζίνας για λίγα λεπτά, αφού πρώτα αερίσεις το χώρο.

Η οσμή από το καμένο λάδι θα υποχωρήσει αισθητά, καθώς ο καπνός από τις πατατόφλουδες εξουδετερώνει τις λιπαρές ενώσεις στον αέρα.

2. Ψήσε φλούδες εσπεριδοειδών για φυσικό άρωμα φρεσκάδας

Για ένα αποτέλεσμα πιο… αρωματικό, μπορείς να αξιοποιήσεις φλούδες από:

  • πορτοκάλια

  • λεμόνια

  • μανταρίνια

Πώς θα το κάνεις:

  1. Άπλωσε τις φλούδες σε ένα ταψί.

  2. Άνοιξε την πόρτα του φούρνου και άναψέ τον στους 100-120°C.

  3. Άφησέ τις να ψηθούν για 10-15 λεπτά με την πόρτα ανοιχτή, ώστε να απελευθερωθούν τα φυσικά αιθέρια έλαιά τους στον χώρο.

Το άρωμα που θα γεμίσει την κουζίνα είναι δροσερό, καθαρό και κυρίως, φυσικό. Μια εναλλακτική λύση αντί των αποσμητικών του εμπορίου, χωρίς χημικά ή σπρέι.

Γιατί να προτιμήσεις φυσικές λύσεις αντί για αποσμητικά χώρου

Τα αποσμητικά χώρου απλώς καλύπτουν προσωρινά τη μυρωδιά, χωρίς να τη διαλύουν. Αντίθετα, οι παραπάνω φυσικές μέθοδοι:

  • Εξουδετερώνουν την αιτία της μυρωδιάς.

  • Δεν επιβαρύνουν τον αέρα με επιπλέον χημικά.

  • Είναι ανέξοδες και απόλυτα ασφαλείς για παιδιά και κατοικίδια.

Φρεσκάδα στην κουζίνα με φυσικά υλικά

Η αφαίρεση των επίμονων μυρωδιών από το τηγάνισμα δεν χρειάζεται ούτε κόπο ούτε χημικά. Με λίγη δημιουργικότητα και απλά υλικά που ήδη έχεις στο σπίτι σου, μπορείς να απολαύσεις τη μαγειρική σου χωρίς ανεπιθύμητα “αρώματα” στον χώρο.

Δοκίμασε τα παραπάνω κόλπα και θα δεις τη διαφορά!

ΔΕΙΤΕ ΚΑΙ ΑΥΤΑ