Τι να ρίξετε στην κατσαρόλα για να μη μυρίσει το μπρόκολο

από Natasa T.

Το μπρόκολο είναι ένα από τα πιο θρεπτικά λαχανικά, πλούσιο σε βιταμίνες και αντιοξειδωτικά.

Ωστόσο, πολλοί αποφεύγουν να το μαγειρεύουν στο σπίτι λόγω της έντονης μυρωδιάς που αναδύεται κατά το βράσιμο. Αν αναζητάτε έναν φυσικό και απλό τρόπο να περιορίσετε αυτή τη δυσάρεστη οσμή, σας έχουμε τη λύση!

Γιατί το μπρόκολο μυρίζει όταν βράζει;

Η έντονη μυρωδιά του μπρόκολου οφείλεται σε ενώσεις θείου που απελευθερώνονται όταν θερμαίνεται. Αν και αυτές οι ενώσεις είναι απόλυτα φυσικές και δεν βλάπτουν την υγεία, μπορούν να κάνουν την κουζίνα να μυρίσει έντονα.

Η λύση: Τι να ρίξετε στην κατσαρόλα

1. Λεμόνι ή ξίδι

Η προσθήκη λίγων σταγόνων χυμού λεμονιού ή μιας κουταλιάς ξιδιού στο νερό βρασμού βοηθά στην εξουδετέρωση των θειούχων ενώσεων. Τα οξέα δρουν σαν φυσικά αποσμητικά.

2. Φέτα ψωμιού

Ένα κομμάτι ψωμί βυθισμένο στο νερό βρασμού μπορεί να απορροφήσει μέρος των ατμών και της μυρωδιάς. Ιδανικά, χρησιμοποιήστε ψωμί χωρίς έντονη γεύση.

3. Δαφνόφυλλο ή μαϊντανός

Προσθέστε ένα-δύο φύλλα δάφνης ή μερικά κλαδάκια μαϊντανό. Εκτός από το ότι βελτιώνουν το άρωμα του φαγητού, λειτουργούν και ως φυσικά αποσμητικά.

Επιπλέον συμβουλές

  • Μην παραβράζετε το μπρόκολο. Ο παρατεταμένος βρασμός αυξάνει την ένταση της μυρωδιάς.

  • Κρατήστε τον αερισμό στην κουζίνα επαρκή (παράθυρο ανοιχτό ή απορροφητήρας).

  • Αν προτιμάτε, μαγειρέψτε στον ατμό για πιο ήπια μυρωδιά και καλύτερη διατήρηση των θρεπτικών συστατικών.

Δεν χρειάζεται να αποφεύγετε το μπρόκολο λόγω της μυρωδιάς του. Με ένα απλό υλικό στην κατσαρόλα, μπορείτε να απολαύσετε όλα τα οφέλη του χωρίς να ανησυχείτε για δυσάρεστα αρώματα στην κουζίνα. Δοκιμάστε τις παραπάνω φυσικές λύσεις και κάντε το μαγείρεμα πιο απολαυστικό.

ΔΕΙΤΕ ΚΑΙ ΑΥΤΑ