Ξεχάστε το τρίψιμο: Έτσι θα καθαρίσετε τα πιο βρώμικα ταψιά χωρίς κόπο

από Natasa T.

Τα καμένα λίπη και οι επίμονοι λεκέδες στα ταψιά είναι ένας από τους πιο ενοχλητικούς εχθρούς στην κουζίνα. Όσο κι αν τα τρίβετε, πολλές φορές δεν καθαρίζουν ποτέ τελείως. Αν έχετε κι εσείς ένα ταψί που δείχνει μονίμως θαμπό, καφέ ή μαυρισμένο από τη χρήση, υπάρχει λύση. Και δεν περιλαμβάνει ατέλειωτο τρίψιμο.

Ακολουθεί ένας δοκιμασμένος τρόπος καθαρισμού που απαιτεί ελάχιστο κόπο, με απλά υλικά που ήδη έχετε στο σπίτι.

Τι θα χρειαστείτε

  • Μαγειρική σόδα

  • Οξυζενέ (υπεροξείδιο του υδρογόνου 3%)

  • Λίγη υπομονή

Οδηγίες βήμα-βήμα

  1. Πασπαλίστε σόδα
    Απλώστε μια γενναία ποσότητα μαγειρικής σόδας σε όλη την επιφάνεια του βρώμικου ταψιού. Μην τσιγκουνευτείτε.

  2. Ρίξτε οξυζενέ από πάνω
    Περιχύστε προσεκτικά οξυζενέ πάνω στη σόδα μέχρι να βραχεί καλά όλη η επιφάνεια και να δημιουργηθεί ένα παχύρρευστο στρώμα.

  3. Αφήστε να δράσει
    Αφήστε το μείγμα να δράσει για τουλάχιστον 3 ώρες, ιδανικά όλη τη νύχτα. Κατά τη διάρκεια, το οξυζενέ και η σόδα διαλύουν τα καμένα λίπη και τους δύσκολους λεκέδες.

  4. Σκουπίστε και ξεβγάλτε
    Με ένα σφουγγάρι ή πανί, σκουπίστε απαλά. Θα δείτε ότι οι περισσότεροι λεκέδες φεύγουν χωρίς καν να χρειαστεί τρίψιμο. Ξεβγάλτε καλά με ζεστό νερό.

Extra tip

Αν οι λεκέδες είναι πολύ παλιοί και επίμονοι, επαναλάβετε τη διαδικασία ή αφήστε το μείγμα περισσότερες ώρες. Μπορείτε επίσης να καλύψετε το ταψί με μεμβράνη για να παραμείνει υγρό το μείγμα και να ενισχυθεί η δράση του.

Γιατί λειτουργεί

Η μαγειρική σόδα δρα ως ήπιο λειαντικό, ενώ το οξυζενέ έχει καθαριστικές και λευκαντικές ιδιότητες. Ο συνδυασμός τους δημιουργεί μια δυναμική αντίδραση που «σπάει» τα υπολείμματα χωρίς να καταστρέφει το ταψί.

Δεν χρειάζεται να κουράζεστε τρίβοντας με τις ώρες . Με ένα απλό μείγμα μαγειρικής σόδας και οξυζενέ, μπορείτε να επαναφέρετε τη λάμψη και την καθαριότητα στα πιο βρώμικα σκεύη της κουζίνας σας. Είναι μια φυσική, οικονομική και αποτελεσματική λύση που αποδεικνύει ότι με έξυπνα κόλπα, το καθάρισμα μπορεί να γίνει χωρίς κόπο.

Εσείς το έχετε δοκιμάσει;

ΔΕΙΤΕ ΚΑΙ ΑΥΤΑ