Έπεσε αυγό στο πάτωμα; – Το κόλπο με το αλάτι που θα σε σώσει

από Natasa T.

Αν έχεις μαγειρέψει έστω και μία φορά στη ζωή σου, το πιθανότερο είναι ότι κάποια στιγμή σου έχει πέσει ένα ωμό αυγό στο πάτωμα. Και τότε ξεκινάει ο εφιάλτης: γλίτσα, μυρωδιά, κομμάτια από τσόφλια και ένα χάος που δεν καθαρίζεται εύκολα.

Αντί όμως να αρπάζεις χαρτί κουζίνας και να παλεύεις με το “ζελέ”, υπάρχει ένα πανέξυπνο tip που θα σου λύσει τα χέρια:
Ρίξε αλάτι! Ναι, τόσο απλά.

Πώς λειτουργεί το κόλπο με το αλάτι:

  1. Μόλις πέσει το αυγό, μην το σκουπίσεις αμέσως.

  2. Πασπάλισε πάνω από το αυγό αρκετό αλάτι (κοινό, μαγειρικό – όχι χοντρό).

  3. Περίμενε 10–15 λεπτά.

  4. Το αλάτι θα απορροφήσει την υγρασία και θα πήξει το αυγό.

  5. Με μία σπάτουλα ή χαρτί κουζίνας, μαζεύεις εύκολα όλη τη μάζα, χωρίς γλίτσα και μυρωδιές.

Γιατί να το κάνεις έτσι;

  • Το ωμό αυγό είναι γλιστερό και απλώνεται, ειδικά σε πλακάκια ή ξύλινα πατώματα.

  • Το αλάτι το μετατρέπει σε σχεδόν στερεό, διευκολύνοντας τον καθαρισμό.

  • Απορροφά τη μυρωδιά και προλαμβάνει τον λεκέ – ειδικά σε πορώδη επιφάνεια.

Extra tip:

Αν πέσει το αυγό κοντά σε ρωγμές ή πλακάκια με αρμούς, το αλάτι θα “τραβήξει” το υγρό πριν προλάβει να εισχωρήσει, γλιτώνοντάς σε από πολύ χειρότερα.

Την επόμενη φορά που θα γίνει η “ζημιά” στην κουζίνα σου, μην πανικοβληθείς. Πάρε το αλάτι και καθάρισε έξυπνα. Ένα μικρό trick, αλλά τεράστια διαφορά στην καθαριότητα!

ΔΕΙΤΕ ΚΑΙ ΑΥΤΑ