Θέλεις αφράτες τηγανίτες; Το υλικό που κάνει τη διαφορά!

από Natasa T.

Ποιος μπορεί να αντισταθεί σε μια στοίβα αφράτες, χρυσαφένιες τηγανίτες; Είτε τις απολαμβάνεις στο πρωινό σου είτε τις φτιάχνεις για ένα γλυκό απόγευμα στο σπίτι, υπάρχει ένα μυστικό υλικό που κάνει τη διαφορά και τις μετατρέπει από “καλές” σε τέλειες!

Το μυστικό υλικό: Το γιαούρτι!

Ναι, καλά διάβασες. Το γιαούρτι είναι το συστατικό που κάνει τις τηγανίτες αφράτες, ζουμερές και μαλακές, χωρίς να στεγνώνουν.
Η ελαφριά του οξύτητα αντιδρά με τη μαγειρική σόδα ή το baking powder, δημιουργώντας φυσαλίδες που κάνουν το μείγμα να φουσκώνει όμορφα.

Πώς θα το χρησιμοποιήσεις

Αντικατάστησε το μισό γάλα της συνταγής με γιαούρτι (πλήρες ή στραγγιστό).
Για παράδειγμα:

  • 1 φλιτζάνι γάλα

  • ½ φλιτζάνι γιαούρτι
    Ανακάτεψέ τα με τα υπόλοιπα υλικά (αλεύρι, αυγό, baking powder, λίγο λάδι ή βούτυρο) και άφησε το μείγμα να “ξεκουραστεί” για 5–10 λεπτά πριν τηγανίσεις.

Extra tips για πιο τέλειες τηγανίτες

  • Μην ανακατεύεις πολύ το μείγμα — οι τηγανίτες θέλουν λίγο “αέρα” για να φουσκώσουν.

  • Ψήσε σε μέτρια φωτιά, όχι δυνατή, ώστε να προλάβουν να φουσκώσουν χωρίς να καούν.

  • Πρόσθεσε λίγο μέλι ή βανίλια στο μείγμα για επιπλέον άρωμα.

  • Σέρβιρέ τες με μέλι, φρούτα, κανέλα ή πραλίνα — ανάλογα με τη διάθεση!

Το γιαούρτι δεν είναι μόνο για το πρωινό σου μπολ — είναι το μυστικό  για τις πιο αφράτες, λαχταριστές τηγανίτες που έφτιαξες ποτέ. Δοκίμασέ το μία φορά και δε θα ξαναγυρίσεις στην παλιά συνταγή!

ΔΕΙΤΕ ΚΑΙ ΑΥΤΑ