Το μυστικό της γιαγιάς για τα πιο αφράτα μπιφτέκια που έχετε δοκιμάσει – 1 υλικό-έκπληξη κάνει όλη τη διαφορά

από Natasa T.

Όλοι αγαπάμε τα μπιφτέκια της γιαγιάς

Τα αφράτα, νόστιμα και καλοψημένα μπιφτέκια της γιαγιάς είναι αξεπέραστα. Τι κάνει όμως αυτά τα απλά φαγητά τόσο μοναδικά; Η απάντηση βρίσκεται σε ένα μικρό, απρόσμενο μυστικό υλικό που δεν φαντάζεστε.

Το «μαγικό» συστατικό που χρησιμοποιούσε η γιαγιά είναι μισή ντομάτα τριμμένη στον τρίφτη. Αντί για γάλα ή νερό, πρόσθετε αυτό το φυσικό, δροσερό υλικό για να δώσει στον κιμά υγρασία, ελαφριά γλύκα και φρεσκάδα.

Γιατί η ντομάτα;

Η ντομάτα προσφέρει:

  • φυσική υγρασία που απορροφάται από τον κιμά

  • ελαφριά οξύτητα που «σπάει» τη σκληρότητα του κρέατος

  • ελαφρώς γλυκιά γεύση

  • καλύτερη συνοχή χωρίς να στεγνώνουν στο ψήσιμο

Τι άλλο θα χρειαστείς

Για τα τέλεια αφράτα μπιφτέκια με ντομάτα, θα χρειαστείς:

  • κιμά μοσχαρίσιο ή ανάμεικτο

  • μισή ντομάτα τριμμένη

  • 1 μικρό ξερό κρεμμύδι τριμμένο

  • μαϊντανό ψιλοκομμένο

  • λίγο ελαιόλαδο

  • ψωμί βρεγμένο (ή παξιμάδι τριμμένο)

  • ρίγανη, αλάτι, πιπέρι

Ανακάτεψε καλά όλα τα υλικά και άφησέ τα στο ψυγείο να «δέσουν» για τουλάχιστον 30 λεπτά πριν τα πλάσεις και τα ψήσεις.

Έξτρα συμβουλή ψησίματος

Ψήσε τα μπιφτέκια σου στον φούρνο, βάζοντάς τα πάνω σε φέτες πατάτας. Έτσι θα ρουφήξουν τα αρώματα και δεν θα κολλήσουν στο ταψί.

Η παράδοση έχει τη σοφία

Μπορεί να έχουμε πλέον μίξερ, επεξεργαστές τροφίμων και μοντέρνες τεχνικές, αλλά η γιαγιά ήξερε πάντα πώς να κάνει το πιο απλό φαγητό… αξέχαστο. Μια μισή ντομάτα ήταν αρκετή για να γράψει ιστορία στην κουζίνα της.

ΔΕΙΤΕ ΚΑΙ ΑΥΤΑ