Η απόλυτη μαρινάδα για ζουμερό και νόστιμο κοτόπουλο
Αν αναζητάτε έναν εύκολο και απολύτως επιτυχημένο τρόπο να δώσετε έντονη γεύση και τρυφερότητα στο κοτόπουλό σας, τότε αυτή η μαρινάδα είναι ό,τι χρειάζεστε. Με απλά υλικά που έχετε ήδη στην κουζίνα σας, μεταμορφώνει κάθε κομμάτι κοτόπουλου σε γαστρονομική εμπειρία.
Υλικά για τη μαρινάδα
-
4 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
-
Χυμός από 1 λεμόνι
-
2 κουταλιές της σούπας γιαούρτι (προαιρετικά για έξτρα τρυφερότητα)
-
2 σκελίδες σκόρδο λιωμένες
-
1 κουταλάκι μουστάρδα
-
1 κουταλάκι μέλι ή καστανή ζάχαρη
-
1 κουταλάκι πάπρικα (γλυκιά ή καπνιστή)
-
½ κουταλάκι θυμάρι
-
Αλάτι και πιπέρι κατά προτίμηση
Πώς να τη χρησιμοποιήσετε
-
Αναμείξτε όλα τα υλικά σε ένα μπολ μέχρι να ομογενοποιηθούν.
-
Τοποθετήστε το κοτόπουλο (φιλέτο, μπούτια ή ολόκληρο) σε σακούλα τροφίμων ή σε γυάλινο σκεύος.
-
Ρίξτε τη μαρινάδα πάνω από το κοτόπουλο και μαρινάρετε για τουλάχιστον 2 ώρες, ιδανικά όλο το βράδυ στο ψυγείο.
-
Ψήστε ή ψήστε στο τηγάνι όπως επιθυμείτε.
Γιατί λειτουργεί αυτή η μαρινάδα
-
Το λεμόνι και το γιαούρτι μαλακώνουν τις ίνες του κρέατος.
-
Το μέλι ή η ζάχαρη δημιουργούν μια όμορφη καραμελωμένη κρούστα.
-
Τα βότανα και τα μπαχαρικά προσθέτουν βάθος και αρωματικό χαρακτήρα.
Συμβουλή για καλύτερα αποτελέσματα
Αφήστε το κοτόπουλο να έρθει σε θερμοκρασία δωματίου πριν το μαγειρέψετε. Έτσι θα ψηθεί πιο ομοιόμορφα και θα παραμείνει ζουμερό.
Η μαγειρική δεν χρειάζεται να είναι περίπλοκη για να είναι απολαυστική. Αυτή η μαρινάδα είναι η απόδειξη ότι με λίγα υλικά και σωστό συνδυασμό, μπορείτε να φτιάξετε ένα πιάτο που θα θυμούνται όλοι.